Tommy Og Tværmenneskeligheden

  • Autor: Vários
  • Narrador: Vários
  • Editor: Podcast
  • Duración: 15:05:38
  • Mas informaciones

Informações:

Sinopsis

Følg med når foredragsholder Tommy Krabbe undersøger, hvordan vi kan blive endnu bedre til at arbejde og leve sammen på trods af, at vi er forskellige. For uanset om vi er forskellige i forhold til afdeling, team, kultur, uddannelsesniveau, indflydelsesgrad, levemåder, geografi osv., så kan vi se udover disse skel og finde mennesket i hinanden og dermed få mere samarbejde, forståelse og empati. Men det kræver viden, inspiration og træning, og det får du i denne podcast.

Episodios

  • #16: Hvad er din livsfilosofi - med Alex Riel

    02/07/2018 Duración: 01h21min

    Jeg har længe ville blive klogere på begrebet integral bevidsthed, og der støder man hurtigt på navnet Alex Riel. Men da jeg købte hans første bog "Praktisk livsfilosofi", blev min interesse for filosofien genrelet kun endnu større. Derfor var jeg så glad, da Alex tog sig tid til at tage en samtale med mig, og vi kom vidt omkring i filosofiens verden - selvfølgelig særligt med fokus på det integrale.

  • #15: Vi bliver bedre mennesker af at være gode til at lege

    25/05/2018 Duración: 01h39s

    Legen har kvalitet i sig selv. Ofte kommer diskussionen om leg (uanset om det handler om børn, unge eller voksne) til at handle om, hvordan man kan lære ved at lege. Men Danmarks første professor i leg, Helle Marie Skovbjerg, arbejder med at forstå legen på legen og de legendes præmis, og det kommer der mange spændende erkendelser ud af. Lyt med, når der er "legetime" i "Tommy og tværmenneskeligheden".

  • #14: Rundt om "Kære Linedanser"

    30/07/2017 Duración: 59min

    Individ, fællesskab, dannelse, hvorfor, hvordan og andre store emner bliver vendt, når jeg sammen med Per Krois Kjærsgaard kommer rundt om hans fantastiske sang: "Kære Linedanser".

  • #13 Om Luhmann med Lars Clausen

    19/04/2017 Duración: 02h41min

    I 17 år har jeg prøvet at forstå den tyske sociolog Niklas Luhmann, men det krævede bare små tre timer i selskab med Lars Clausen, for at nogle afgørende brikker kunne falde på plads. Og nu kan du komme med.  

  • #12 Mikkel Kessler: I hjernen på en hårdtslående gentleman

    16/11/2016 Duración: 37min

    Hvad sker der i hjernen og med tværmenneskeligheden, når man skal gå op i en boksering og slå den anden ned? Hvis nogen ved det, så er det Mikkel Kessler.

  • #11 Mikkel Thorup: Det lige og det ulige fjendskab

    04/11/2016 Duración: 54min

    Er den anden ven eller fjende? Hvorfor deler vi verden op på den måde, og hvad afgør om et fjendskab er konstruktivt eller destruktivt? Det taler jeg med Mikkel Thorup om i denne episode. Han er professor mso. på Århus Universitet og forfatter til bogen "Fjendskab".

  • #10: Os og dem 2.0

    26/10/2016 Duración: 31min

    I denne jubilæumsepisode afslører jeg, hvad min kommende bog handler om, og så kan du komme med et smut til Christiansborg og høre mit oplæg til FNs Fredsdag - baseret på indholdet i min nye bog.

  • #9 Ask Agger: Handlinger er de bedste fortællinger

    13/10/2016 Duración: 51min

    Hvordan finder jeg mening, og hvad er min plads i verden? Det er nogle af de store spørgsmål i Ask Aggers fremragende bog "Medfortæller". I denne samtale kommer vi blandt andet ind på mange af de brikker, som er den del af det store puslespil: civilisationshistorien, Pokémon Go, mening, hulemænd, det komplicerede og det komplekse, at få det kropslige tilbage, mening, selvværd, ledelse, tillid, inddragelse på arbejdspladsen og mange andre ting. God fornøjelse.

  • #8 Thomas Ryberg: Læring som socialt fænomen

    03/10/2016 Duración: 50min

    Læring kan handle om det, der sker inde i vores hoved. Men mere interessant er det at se på, hvordan læring sker mellem os. Derfor taler jeg denne gang med Thomas Ryberg. Når man beskæftiger sig med tværmenneskelighed bliver det jo kun endnu mere interessant at betragte læring som et socialt fænomen, og derfor opsøgte jeg den klogeste mand, jeg kender, nemlig Thomas Ryberg. Han har en Ph.d. i Humanistisk Datalogi og er Professor med særlige opgaver på Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet. Og Thomas tager mig vidt omkring i læringens univers. Vi kommer blandt andet forbi Etienne Wenger, Lev Vgotsky, Yrjö Engeström - og Homer Simpson. Men Thomas' fremragende formidlingsevner gør, at det aldrig bliver kedeligt. Det store spørgsmål er blandt andet: Hvorfor skal vi egentligt lære noget? Og hvad skal vi bruge læring til? Så hvis du gerne vil lære eller lære fra dig, er dette podcasten for dig.  

  • #7 Malene Charlotte Larsen: Sådan har Facebook ændret sig

    28/09/2016 Duración: 36min

    Facebook var engang et socialt netværk med brugerne i centrum, hvor man delte søde historier fra sit liv og bekræftede de venskaber, vi havde i forvejen. Men nu er de sociale medier blevet en sand jungle, hvor det er svært at gennemskue, hvad der egentligt foregår. Med Malene Charlotte Larsen som guide kan du blive en del klogere, når du skal begå dig på sociale medier fremover.

  • #6 Janne Bang: Fjendskab på banen er fællesskab udenfor banen

    18/08/2016 Duración: 01h01min

    For første gang i mit liv har jeg talt om fodbold i en hel time. Jeg var nemlig meget nysgerrig på begrebet fankultur. Vi dyrker allesammen noget, og det giver os ofte modstandere, fordi de dyrker noget andet. Det er ekstra tydeligt, når det handler om fodbold, så jeg besluttede mig for tale med en hardcore fodboldfan, der oven i købet forsker i det, nemlig min tidligere underviser Janne Bang fra Aalborg Universitet. Og vi kom rigtig godt rundt om fodboldverdenen fra lokalt plan til international plan. Samtidig lærte jeg nye ord og fik lejlighed til at stille nogle virkeligt dumme spørgsmål i manges ører. Så hvis du også er nysgerrig på, hvorfor nogle går så meget op i fodbold, og hvordan deres fællesskab og verden er, kan du blive klogere her.

  • #5 Jakob Mathiassen: Lav noget konkret sammen

    08/08/2016 Duración: 50min

    Jakob Mathiassen er betonarbejder og forfatter til bøgerne "Beton - historier fra skurvognen" og "Kamppladser - østarbejdere og social dumping i byggeriet". Han er et engageret og vidende menneske, og hans verden er meget anderledes end den, jeg kommer fra. Derfor fandt jeg det interessant at tage en samtale med ham for at høre hans perspektiv på begrebet tværmenneskelighed. Vi kommer i den grad vidt omkring og taler om alt i mellem betons egenskaber og verdensfreden.  

  • #4 Christina Britt Christensen: Man kan leve af et kram i to dage

    30/06/2016 Duración: 48min

    Med nysgerrighed, ydmyghed og mod kommer Christina ind på livet af mennesker, der af helt forståelige årsager har paraderne oppe overfor folk udefra. Christina er Familie- og netværksmedarbejder i den boligsociale helhedsplan i Nivå. Den hedder Nivå Nu. Hun arbejder med at skabe mere glæde i familier, som har brug for det. Det gør hun blandt andet ved at holde familiekurser i tæt samarbejde med de involverede familier. Hun laver individuelle samtaler og meget andet – alt efter, hvad folk nu har brug for. Under samtalen kommer hun blandt andet ind på, at samfundets manglende nærhed har en pris for dem, der er røget ud af maskineriet. Nogle sidder tilbage og bliver tilskuere til andres liv og mangler livsnødvendig menneskelig kontakt. Livet kommer på pauseknap, men heldigvis er der noget, man kan gøre, så de gode mennesker igen bliver aktive i deres og andres liv.

  • #3 Nadja Pass: Den gode samtale er mere end en pligtdans

    22/06/2016 Duración: 01h05min

    Lyt med når to kommunikationsnørder giver den gas i en hel time med ledsagende fuglefløjt. Nadja Pass ved om nogen en masse om at skabe gode samtaler, for hun står blandt andet bag Samfundslaboratoriet Borgerlyst og Samtalesaloner.dk. Vi kommer omkring samtaler til middagsselskaber, tilfældige møder i dagligdagen, møder på jobbet, sociale medier, det gode samtalepartnerskab, hvordan vi søger mere fællesskab, dansen som metafor for den gode samtale og meget mere.

  • #2 Rune Strøm: Først menneske

    17/06/2016 Duración: 43min

    I denne episode har jeg inviteret foredragsholder og forfatter Rune Strøm, da han ved en masse om kommunikation og konflikter og er ekstremt god til at formidle sin viden, og jeg synes, at det er to kernebegreber, når man gerne vil udforske tværmenneskeligheden. Det blev til en samtale om meget mere, såsom følelser på jobbet, mediation, colaer, kampsport, sociale medier, at mærke sin bagdel og meget andet. Lyt med, hvis du gerne vil blive klogere på mennesker og det, der sker mellem os.

  • #1 Hvorfor denne podcast?

    14/06/2016 Duración: 10min

    Første episode handler kort og godt om, hvorfor i alverden jeg har valgt at lave denne podcast om emnet tværmenneskelighed. Det handler blandt andet om, at jeg tror, at vi kan skabe bedre samarbejde, bedre resultater og større forståelse. Du får sandelig også et lille tip med på vejen, og det handler om at "vende papyrussen". Lyder det mærkeligt? Så lyt med.